top of page
Kezdőlap

DÁVID SPISCHÁK

ZENE

Az új album hamarosan érkezik!
Spischak David Jazz
Zöld KörSpischák Dávid
00:00 / 05:30
Az Új NapSpischák Dávid
00:00 / 13:13
FocusSpischák Dávid
00:00 / 19:15
Zöld KörSpischák Dávid
00:00 / 05:30
Zene

BEMUTATKOZÁS

A szóló zenész

Spischák Dávid basszusgitáros, nagybőgős, zenetörténész 1980. augusztus 9-én született Budapesten. Gyermekkorát és ifjúságát Budapesten és Németországban, Nürnbergben töltötte.

 

Egyetemi zenei tanulmányait 2000-től az erlangeni Friedrich-Alexander-Universität Zenetudományi Tanszékén végezte, majd Norvégiában, a Trondheimi Egyetem (NTNU - Trondheim) Zenetudományi Szakán folytatta, ahol elsődlegesen előadói képességeinek fejlesztésére összpontosított basszusgitáron és nagybőgőn. A Master of Arts vizsgát 2005-ben sikeresen abszolválta.

 

2006-ban tért vissza Budapestre, ahol azóta is különféle zenei műfajokban játszó és alkotó zenekarok aktív közreműködője. Tíz év után ismét tanulásra adta a fejét, Selmecbányán, a Jan Albrecht Zeneakadémián szerzett MA diplomát előadóművész és zeneelmélet szakon.

 

Spischák Dávid nemcsak hangszeres előadóművészként aktív, hiszen az Editio Musica Budapest Zeneműkiadó zenei szerkesztője is, mindemellett számos publikáció szerzője, melyekről a Tudomány és Publikációk menüpontban található részletesebb információ.

Spischak%20David%20jazz%206_edited.jpg

A ZENEKARRÓL

A Dávid Spischák Quartet
Spischak David jazz 8
Spischak David jazz 1

A David Spischak Quartet története valójában közel tíz évvel ezelőtt indult, akkor még tenorszaxofon (Héder Imre), zongora (Csák Péter, később Gáspár Károly), basszusgitár (Spischák Dávid) és dob (Földesi Attila) felállásban. Néhány éven keresztül, váltakozó intenzitással működött a zenekar.

 

Egy paradigmaváltás következtében az új felállás több szempontból is eltér a korábbitól: a közös zenélésben és a kreatív kapacitások kiaknázása és bővítése szempontjából is új szemlélet dominál, ami részben más, különböző elveken, folyamatokon és tanokon alapuló, olykor szokatlan műhelymunkát is igényel. A zongorát mint akkordikus hangszert a gitár váltotta fel, de természetesen ez nem zárja ki, hogy alkalmanként a zenekar egyik tagja billentyűkön is játszon.

 

A rendkívül aktív Kovács Tamás tölti be a gitáros posztot, aki tanulmányait a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz Tanszakán Babos Gyula tanítványaként végezte. Jelenleg saját zenekarának, a Sequence Quartetnek a vezetője, egyúttal a Balkán Fanatik gitárosa, és számos színházi produkció állandó résztvevője.

 

A szaxofonos Drippey Máté a legfiatalabb a zenekarban, tanulmányait szintén a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz Tanszakán végezte Borbély Mihály tanítványaként. Színházi megbízásai mellett a Catsby és a Blumen-Therapie zenekarok közreműködője.

 

A doboknál Nagy Csaba remekel, aki a Kőbányai Zenei Stúdió elvégzése után Selmecbányán, a Jan Albrecht Zeneakadémián folytatta tanulmányait és szerzett kitűnő MA diplomát. Csaba nemcsak rendkívül rutinos dobos, aki luxushajókon zenélve bejárta a déli és északi féltekét, de egyben kiváló táncos is.

Bemutatkozás
Hírek, koncertek

HÍREK, KONCERTEK

Mostanában történt

Készülnek az új stúdió felvételek!

Bővebben...

Már nagyon várjuk az első koncertünket 2020-ban. 

Bővebben...

Érdekességek Spischák Dávidról.

Bővebben...
Galéria

GALÉRIA

KAPCSOLAT

EMAIL | spischakdavidquartet (kukac) gmail (pont) com

 

TELEFON | +36 20 964 98 90

 

FACEBOOK / SZÓLÓ ZENE | www.facebook.com/davidspischakofficial

FACEBOOK / DAVID SPISCHAK QUARTET | www.facebook.com/spischakdavidquartet

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Köszönjük! Hamarosan hallasz rólunk!

Kapcsolat
bottom of page